Slik oppretter du en kundefaktura

Du kan opprette en faktura til en kunde på flere måter. Hvilken måte du velger avhenger av arbeidsflyten din. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter en kundefaktura fra bunnen av.

1. Velg fanen "Salg" øverst
  2. Klikk på "Fakturaer" i menyen
  3. Klikk på "Opprett ny" øverst til høyre
  4. velg en eksisterende kunde fra dropdown-menyen (har du mange kkunder kan du klikke "vis flere resultater" for å få hele kundelisten med eller søke etter et kundenavn/kundenummer ved å skrive direkte i tekstfeltet)
    NB! Du har også mulighetent il å velge "Opprett" nederst i dropdown menyen for å opprette en helt ny kunde
  5. Klikk deretter "Opprett og rediger"
  6. Angi relevant informasjon
    Du har muligheten til å skrive et notat på fakturaen - denne teksten vil bli vist øverst i venstre side av fakturaen
  7. Legg til varer ved å trykke på "Opprett ny"/"Lag varesamling"
  8. Velg varen/varesamlingen, angi antallet og annen relevant informasjon
  9. Klikk deretter på "Lagre" eller "Lagre og ny" (hvis du vil legge til flere varer i tilbudet)
    Når du har lagt til alle varene som skal med i fakturaen, klikker du "Send til kunde". Deretter får du mulighet for å velge å sende ordrebekreftelsen til kunden på mail eller avslutte prosessen

Hvis du ikke vil sende fakturaen til kunden pr. mail, men vil opprette en fakturakladd, må du likevel trykke "Send til kunde", men la være å markere feltet "Send faktura til kunde per mail?"