Slik oppretter du lokasjoner

Rackbeat gjør det mulig å knytte produktene dine til forskjellige lokasjoner, angi standardlokasjoner og tilføye spesifikke underlokasjoner, rekker og hyller. På denne måten vet du alltid hvor varene dine befinner seg.

Lokasjoner kan opprettes på to måter: manuelt eller via import. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter en lokasjon manuelt. Hvis du trenger hjelp med import kan du lese Helpdesk-artikkelen vår "Slik importerer du lokasjoner".

Manuell opprettelse av lokasjoner

1. Velg fanen "Varer" øverst på siden
  2. Klikk på "Lokasjoner" i menyen
  3. Klikk på "Opprett ny" øverst i høyre hjørne
  4. Gi lokasjonen et navn og (valgfritt) et nummer
    Hvis du lar "nummer" stå tomt vil Rackbeat automatisk generere et nummer for deg.
  5. Klikk på "Opprett lokasjon"
  6. Hvis lokasjonen har en underlokasjon (f.eks. "Reol 3"), kan denne legges til ved å klikke på "Opprett ny underlokasjon" nederst på siden
  7. Gi underlokasjonen et navn og nummer (valgfritt)
  8. Klikk på "Opprett og ny"
  9. Hvis underlokasjonen selv har en underlokasjon (f.eks. "Hylle 10"), kan denne opprettes ved å klikke på "+" til høyre for den allerede eksisterende underlokasjonen (i eksempelet her "Reol 3")
  10. Gi den nye underlokasjonen et navn og nummer (valgfritt)
  11. Klikk på "Opprett og ny"
  12. Lokasjonen samt underlokasjonene er nå opprettet og kan ses i oversikten - lokasjonen kan også nå knyttes til varer

Knytt lokasjon til produkt

Nå kan du knytte lokasjonen din til det/de produktene du ønsker at  skal ha denne plasseringen som standard.

1. Velg fanan "Varer" øvers tpå siden
  2. Klikk på "produkter" i menyen
  3. Velg det produktet i oversikten som du ønsker å knytte til lokasjonen
  4.  I den generelle informasjonen om produktet skal du klikke på feltet "Standard lokasjon" og velge den plasseringen du ønsker å bruke som standard for dette produktet
  5. Gå ned i bunnen av siden og klikk på "Lagre endringer" for å avslutte