Så skapar du en produktgrupp

Produktgrupper används för att skilja på om produkter är fysiska eller om de istället är till exempel tjänster som inte tar upp lagerutrymme. De ger också möjlighet att fastställa de priser som är tillämpliga på produktgruppen.

Produktgrupper kan skapas på två sätt: manuellt eller genom import. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar produktgrupper manuellt. Om du behöver hjälp med att importera produktgrupper så kan du läsa vår Helpdesk-artikel "Så importerar du produktgrupper".

1. Välj fliken "Lager" högst upp
  2. Klicka på "Grupper" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" längst upp till höger
  4. Fyll i informationsfälten för gruppen
  5. Klicka på "Skapa ny varugrupp" för att avsluta

Obs! Varor måste alltid ha en associerad varugrupp. Det innebär att du måste se till att du har skapat dina varugrupper innan du skapar/importerar dina varor.