Så skapar du en stycklista

En stycklista är en lista över de delar som behövs för att skapa en hel artikel. Om du till exempel ska göra ett bord behöver du 4 ben, en bordplatta och skruvar.Dessa delar tillsammans är en stycklista. Nedan kan du lära dig hur du gör en stycklista

Stycklistor kan skapas på två sätt: manuellt eller genom en import. Nedan går vi igenom hur du skapar produkter manuellt. Om du behöver hjälp med att importera en stycklista, läs vår Helpdesk-artikel "Hur man importerar stycklistor".

Manuell skapande av stycklistor

1. Välj fliken "Varor" högst upp
  2. Klicka på "Stycklistor" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" längst upp till höger
  4. Fyll i informationen för stycklistan
  5. Längst ned på sidan kan du lägga till de produkter som ska ingå i stycklistan. Klicka på produktfältet och välj en produkt som ska ingå i stycklistan och ange kvantiteten.
    För att lägga till en annan produkt kan du klicka på "Lägg till ny produkt" och upprepa proceduren
  6. Om du vill ha ett annat försäljnings- eller självkostnadspris än de föreslagna kan du ange dessa
  7. Klicka på "Skapa stycklista" för att avsluta eller "Skapa och ny" för att avsluta den aktuella stycklistan och skapa en ny