Så skapar du en försäljningsorder

Du kan skapa en försäljningsorder på två olika sätt i Rackbeat. Vilken metod som passar dig bäst beror på ditt arbetsätt. Nedan går vi igenom hur du skapar en försäljningsorder från grunden.

Du kan också skapa en försäljningsorder via en offert. Läs mer om detta tillvägagångssätt i vår artikel: "Hur man konverterar en offert till en försäljningsorder".

Skapa en försäljningsorder från grunden

1. Välj fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Order" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" i det övre högra hörnet
  4. Välj en befintlig kund från listan (om du har många kunder kan du trycka på "visa fler resultat" för att inkludera hela kundlistan eller söka efter ett kundnamn / kundnummer genom att skriva direkt i textrutan)
    Obs! du har också möjlighet att välja "Skapa" längst ner i rullgardinsmenyn för att skapa en helt ny kund
  5. Klicka sedan på "Skapa och redigera"
  6. Ange relevant information
  7. Lägg till objekt genom att klicka på "Skapa ny"/"Lägg till artikelsamling"
  8. När du har lagt till de artiklar du vill ha med i beställningen klickar du på "Skicka till kund" - då har du möjlighet att välja att skicka orderbekräftelsen till kunden via e-post och enkelt slutföra processen
  9. Tryck på "Skicka" för att slutföra. Beställningen registreras sedan som "Skickad" (/ bekräftad) i systemet