Så skapar du en kundgrupp

Med kundgrupper kan du ange en kalkylränta som gäller som standard för kunder som är associerade med gruppen. Du kan också hämta specifik intäkts- / försäljningsstatistik. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar en kundgrupp.

1. Klicka på fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Kundgrupper" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" längst upp till höger
  4. Du kommer nu att uppmanas att:
  • ge kundgruppen ett nummer
    om du inte fyller i ett nummer genererar Rackbeat automatiskt ett unikt nummer
  • ge kundgruppen ett namn
  • ge kundgruppen en eventuell kalkylränta, så att alla kunder i denna kundgrupp får X% rabatt på varor
  • Välj om befintliga kunder i den här kundgruppen också behöver uppdateras med den här kalkylsräntan.

5. Klicka på "Skapa ny kundgrupp" för att avsluta eller "Skapa och ny" (för att automatiskt förbereda för att skapa en ny kundgrupp)

När kundgruppen har skapats kan du redigera kundgruppen ytterligare:

1. Klicka på gruppnumret till vänster för att gå till den aktuella kundgruppen
  2. Välj fliken "Varor" till höger
  3. Här har du möjlighet att ändra priset på specifika artiklar så att hela kundgruppen har ett fast pris för specifika varor
    Du har också möjlighet att importera priserna