Returnering af varer (opret kreditnota)

Du har både mulighed for at oprette en kreditnota ud fra en bogført faktura, eller oprette en kreditnota fra bunden - vi gennemgår begge her.

En kreditnota er et tilgodehavende, der udstedes af sælger til kunde, når en faktureret ydelse enten skal tilbagebetales eller tilbageleveres, f.eks. i tilfælde af fejl ved det leverede. Kreditnotaer udstedes som regel grundet fejlfakturering, fejlkøb eller som berettiget prisnedslag grundet fejl ved en leveret vare.

Opret en kreditnota ud fra en bogført faktura

1. Vælg fanen “Salg”, og vælg herefter “Fakturaer” i menuen til venstre

2. Vælg “Arkiveret” i boksen “Arkiveret”

3. Find den faktura, som du ønsker at lave en kreditnota på. Hold pilen over de tre prikker, og vælg herefter “Opret kreditnota”

4. Skriv evt. note og overskrift til kreditnotaen

5. Vælg det antal, der skal laves kreditnota på

6. Tryk “Send til kunde”

7. Vælg om varerne skal tilbageføres på lager eller ej

8. Angiv årsag til kreditnota

9. Tryk “Send” for at afslutte

10. Se alle kreditnotaer under “Fakturaer”, og vælg kreditnota under “Type”

Opret en kreditnota fra bunden

1. Tryk på fanen "Salg"
  2. Vælg "Fakturaer" i menuen til venstre
  3. Tryk på knappen "+ Opret ny"
  4. Når du opretter en kreditnota fra bunden, skal du oprette en faktura på samme måde, som du plejer, men blot indtaste et negativt antal i feltet "Antal". Det konverterer fakturaen til en kreditnota
  5. Når du har oprettet kreditnotaen med alle de varer, der var bogført forkert, er du klar til at bogføre din kreditnota - dette gøre ved at vælge "Send til kunde"