Retur av varor (skapa en kreditfaktura)

Du har möjlighet att skapa en kreditfaktura från en bokförd faktura eller skapa en kreditfaktura från grunden - vi granskar båda sätten här.

En kreditfaktura är en kredit som säljaren utfärdar till kunden när en fakturerad tjänst antingen ska återbetalas eller returneras, t.ex. vid fel i den levererade tjänsten. Kreditfakturor utfärdas vanligtvis på grund av felaktig fakturering, felaktiga köp eller som en motiverad prissänkning på grund av fel i en levererad artikel.

Skapa en kreditfaktura från en bokförd faktura

1. Välj fliken "Försäljning" och välj sedan "Fakturor" i menyn till vänster
  2. Välj "Arkiverad" i rutan "Arkiverad"
  3. Hitta fakturan som du vill göra en kreditfaktura på. Håll datamusen över de tre punkterna och välj sedan "Skapa kreditfaktura"
  4. Skriv vid behov en anteckning och rubrik för kreditnotan
  5. Välj antal st som du vill göra en kreditfaktura på
  6. Klicka på "Skicka till kund"
  7. Välj om du vill returnera varorna till lagret eller inte
  8. Ange orsak till kreditfakturan
  9. Tryck på "Skicka" för att avsluta
  10. Se alla kreditfakturor under "Fakturor" och välj kreditfaktura under "Typ"

Skapa en kreditfaktura från grunden

1. Klicka på fliken "Försäljning"
  2. Välj "Fakturor" i menyn till vänster
  3. Tryck på knappen "+ Skapa ny"
  4. När du skapar en kreditfaktura från grunden, skapa en faktura på samma sätt som vanligt, men ange helt enkelt ett negativt belopp i fältet "Antal". Den konverterar då fakturan till en kreditfaktura
  5. När du har skapat kreditfakturan med alla varor som bokförts felaktigt är du redo att bokföra din kreditfaktura - detta görs genom att välja "Skicka till kund"