Sådan importerer du kundekontaktpersoner

Du kan knytte kontakter til dine kunder. Hvis du har mange kontakter knyttet til samme kunde, kan det være en fordel at importere kontaktinformationerne fremfor at oprette eller redigere det manuelt. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du gør.

Hvis du allerede har data på dine kundekontakter i systemet og vil importere enten ny data eller opdatere eksisterende, anbefaler vi, at du først laver en eksport at den relevante data. På den måde har du en backup, hvis der skulle opstå problemer med importen. Har du brug for hjælp til, hvordan du eksporterer kundekontaktpersoner, kan du gå til vores artikel: “Sådan eksporterer du kundekontaktpersoner".

Du kan benytte importfunktionen både hvis du vil oprette helt nye kontaktpersoner og hvis du ønsker at opdatere/redigere eksisterende.

Importering af kundekontaktpersoner

1. Klik på fanen “Salg” øverst
  2. Klik “Kunder” i menuen
  3. Find den kunde, du ønsker at importere kontaktpersoner til, og gå ind på kunden ved at klikke på kundenummeret til venstre på linjen
  4. Klik på fanen “Kontaktpersoner”
  5. Klik på “Importer”
  6. Du har nu mulighed for at downloade en eksempelfil – hvilket vi altid vil anbefale, for at sikre, at du får den korrekte data med i importen. Det er vigtigt, du gemmer din fil som en .csv fil med utf-8 indkodning
  7. Husk at udfylde den obligatoriske information: Kundenr, kontaktnr og navn. Derudover kan du indtaste mail, telefon og job, samt om kontaktpersonen skal modtage kopi af mail med ordrebekræftelse, tilbud og/eller faktura – tast “1” hvis ja og tast “0” hvis nej
  8. Du kan nu importere filen
  9. Hvis du bruger eksempelfilen, vil den automatisk gå ind og mappe de matchende kolonner. Ellers mapper du kolonnerne i feltet ved blot at trykke overskrifterne hen til det pågældende felt
  10. Hvis du ønsker at fjerne et felt, trykker du “X”
  11. Klik på “Importer”
undefined