Slik trekker du en bestillingsrapport

Med en bestillingsrapport kan du få overblikk over de produktene du skal bestille på bakgrunn av et definert minimumslager, samt de ordre/bestillinger som allerede ligger på produktene.

Nedenfor finner du en guide til hvordan du kan lage en bestillingsrapport og hvordan du på best mulig vis kan arbeide med denne rapporten i Rackbeat.

1. Tilgang til bestillingsrapporten

1. Klikk på fanen "Rapportering" øverst på siden
  2. Klikk på "Bestill på nytt" i menyen

2. Tilpasning av bestillingsrapporten

Nå kan du tilpasse rapporten din ved å kombinere forskjellige mulige søk i filtreringene. Her er hva du skal gjøre når du vil at rapporten skal vise:

• Alle produkter som skal bestilles på nytt:
    • Gå til drop-down feltet "Status" og velg "Bestill på nytt". Trykk deretter på "Søk"
  • Enkelte varer eller varegrupper:
    • Søk spesifikt i drop-down menyen under "Vare" eller "Varegruppe", velg det du vil vise og trykk på "Søk"
  • Disponibel beholdning på spesifikk dato:
    • Angi dato i drop-down menyen "Dato til" og klikk på "Søk"
  • Varer som skal bestilles på nytt på en gitt lokasjon:
    • Angi lokasjonen i drop-down menyen for "Lokasjon" og klikk på "Søk"
  • Varer som skal bestilles på nytt av en spesifikk leverandør:
    • Angi leverandør i feltet "Leverandør" og klikk på "Søk"

For å få en oversikt over alle varene dine, kan du bare la alle feltene stå tomme, og trykke på "Søk"

3. Kolonnene i bestillingsrapporten

Når du har generert din bestillingsrapport, vil følgende kolonner være relevante:

• Min. lager: Minimums lagerbeholdning som vare skal ramme før det anbefales å bestilles på nytt (dette kan angis på varen)
  • Nåværende lager: Aktuell lagerbeholdning, ikke "til rådighet", men den totale lagrebeholdningen
  • Forventet lager: Forventet lagerbeholdning, inkludert bestillinger og ordre som er blitt bekreftet
  • Differanse: Forskjellen mellom "Forventet lager" og "Min. lager", som angir hvor langt fra minimums lagerbeholdning du er

Bestill på nytt via bestillingsrapporten din

Når du har generert bestillingsrapporten din kan du bestille varene på nytt direkte fra rapporten. Lær mer om hvordan dette gjøres i artikkelen vår "Slik opretter du en bestilling via en bestillingsrapport".

Dette er en eldre video som ikke lenger er helt up to date.