Slik oppretter du en leverandørfaktura

Du kan enten opprette en leverandørfaktura gjennom en innkjøpsordre eller helt fra bunnen av - f.eks. hvis du ikke har innkjøpsorderen i systemet. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter en leverandørfaktura fra bunnen av.

Er du klar til å opprette en leverandørfaktura fra bunnen av? Vår trinn-for-trinn guide hjelper deg gjennom prosessen, slik at du kan holde styr på dine innkjøp og lagerverdier.

Hvis du heller ønsker å opprette en leverandørfaktura gjennom en innkjøpsordre, veileder vi deg gjennom prosessen lengre ned.

1. Gå til innkjøp: Start med å klikke på "Innkjøp" øverst i Rackbeat.
  2. Finn fakturaer: Velg "Fakturaer" i menyen for å få oversikt over eksisterende fakturaer.
  3. Opprett ny faktura: Klikk på "Opprett ny" i øverste høyre hjørne for å starte prosessen med en ny leverandørfaktura.
  4. Velg leverandør: Fra dropdown-menyen, velg den leverandøren du oppretter fakturaen for og klikk deretter på "Opprett og rediger".

1. Fyll ut fakturadetaljer: legg til all den relevante informasjonen om kjøpet, herunder betlaingsbetingelser, leveringsopplysninger og andre nødvendige detaljer.
    2. Legg til varer: Scroll ned til bunnen av siden, hvor du kan legge til varer i fakturaen ved å trykke på "Produktlinje" eller "Lag varesamling".
    3. Tips: Har du en PDF-faktura fra leverandøren? Du kan enkelt legge denne ved, ved å trykke på "Laste opp PDF".
  5. Bokfør fakturaen: Når alle detaljene er på plass og du har lagt til alle de nødvendige varene, trykker du på "Bokfør" for å registrere fakturaen.
    1. Registrer mottakelse av varer: Under bokføringen vil du få muligheten til å bekrefte mottakelsen av varene og angi fakturadatoen som datoen for mottakelsen på lageret.
  6. Avslutt bokføringen: Klikk på "Bokfør" igjen for å fullføre opprettelsen av din leverandørfaktura.

Viktig å vite: Når du bokfører en leverandørfaktura låses kostprisene for de kjøpte varene. Disse kostprisene er avgjørende, da de danner grunnlaget for beregningen av din virksomets lagerverdi.

Slik oppretter du en leverandørfaktura gjennom en bestilling

Følg disse enkle trinnene for å omdanne en innkjøpsordre til en leverandørfaktura, hvilket gjør det enkelt å synkronisere innkjøpene dine med ditt økonomisystem.

1. Gå til innkjøp: Start i Rackbeat ved å velge "Innkjøp" fra menyen øverst på siden
  2. Velg bestilling: Klikk på "Bestilling" i menyen for å se dine eksisterende innkjøpsordre
  3. Finn innkjøpsordren: Se gjennom listen for å finne innkjøpsordren du ønsker å omdanne til en faktura
  4. Opprett faktura: Hold musen over de 'tre små prikkene' ved siden av den relevante ordren og velg "Opprett faktura".

1. Registerer fakturanummer: I det nye vinduet, oppgi fakturanummeret du har mottatt fra leverandøren. De nødvendige opplysningene vil vanligvis være forhåndsdefinert basert på din innkjøpsordre.
    2. Tilføy ekstra fakturalinjer: Hvis det er ytterligere kostnader, som for eksempel frakt, kan du legge til disse som ekstra linjer på fakturaen.
    3. Last opp dokumentasjon: Har du en PDF av fakturaen eller annen relevant dokumentasjon? Du kan laste den opp her for å holde alle dokumentene dine samlet.
  5. Bokfør fakturaen: Etter å ha sjekket at alle priser og opplysninger er korrekte, klikk på "Bokfør" for å avslutte og låse fakturaen.

Viktig å vite: Når du bokfører en leverandørfaktura, låses kostprisene for de kjøpte varene. Disse kostprisene er avgjørende fordi de danner grunnlaget for beregningen av din virksomhets lagerverdi.