Importering av data til Rackbeat feiler - hva gjør jeg?

Opplever du utfordringer med å importere data til Rackbeat? Det kan det være flere årsaker til. Under gjennomgår vi de raskeste grunnene til at det skjer feil i import av data.

Har du problemer med å importere data til Rackbeat? Det kan være flere grunner til at det oppstår feil i importprosessen, og her skal vi gå gjennom de mest alminnelige årsakene til det.

1. Bruker du eksempel-filen riktig?
  2. Anvender du ID-er i stedet for navn?
  3. Sjekker du de riktige kolonnene under importen?
  4.  Importerer du for mye data på én gang?

Bruker du eksempel-filen korrekt?

• Rackbeat tilbye en eksempel-fil for hver importtype, som du finner ved å klikke på 'Importer/Eksporter'-knappen i høyre hjørne og velge import. Sørg for å bruke denne filen som mal for å sikre at dataoppsettingen din er korrekt fra starten.
  • Filen din skal være i et CSV UTF-8 format, og sørg for at den kun inneholder den dataen som er nødvendig for importen

Det er vitkig, at du alltid bruker filtype CSV UTF-9 (kommaseprarert), og at Excel-filen din ikke inneholder annen data enn det som er nødvendig for importeringen.

Vær oppmerksom på, at overskriftene ikke er de samme ved eksport og import. Trekk derfor alltid dataen din fra eksport-filen over i en ny eksempel-fil.

Anvender du ID-er i stedet for navn?

• Når du importerer data er det ofte nødvendig å angi en ID, og ikke et navn. For eksempel ve dimport av layout, skal du anvende layoutets ID, og ikke navnet.

• Ved import skal du bruke ID-er ved:
    • Varenummer
    • Varegrupper
    • Rabattgrupper
    • Lokasjoner
    • Varianter
    • Leverandører & Leverandørgrupper
    • Kunder & Kundegrupper
    • Layouts
    • Momssoner (1 = Domestic, 2 = EU, 3 = Abroad, 4 = Domestic (exempt))
    • Språk (DA = Dansk, EN = Engelsk, osv.)
    • Sperret (0 = Nei, 1 = Ja)
    • Betalingsbetingelser
    • Leveringsbetingelser

Som illustrert nedenfor kan du se bruken av ID, hvor grønn er korrekt og rød er feil:

Sjekker du de riktige kolonnene under importen?

• Når du har lastet opp filen din får du opp en oversikt, og her skal du sirke at de riktige overskriftene er plassert i riktig boks. Hvis noe ikke stemmer, kan du justere dette før importen fullføres.

Vær særlig oppmerksom på at hvis du oppdaterer eksisterende data, skal du huke av i boksen for 'Oppdater eksisterende'.

Importerer du for mye data på én gang?

• For å optimere prosessen, anbefales det å begrense Excel-filen til maksimalt 2.500 linjer av gangen. Hvis du importerer for mye data på én gang kan det øke risikoen for feil.
  • Hvis feilene fortsetter, prøv å importere en enkelt linje, for å kontrollere om det er problemer med dataformatet

Ekstra ressurs:

Vi har laget en instruksjonsvideo som viser deg trinnene og hva du skal være oppmerksom på under importprosessen.

Med denne guiden håper vi at du kan føle deg litt mer trygg ved importprosessen i Rackbeat og vite hvordan du kan håndtere eventuelle feil.

Opplever du fortsatt utfordringer med importen?

Da vil vår support-avdeling med glede gjennomgå det med deg for å finne ut hva det er som har gått galt.

Gå inn på denne artikkelen for å finne ut hvordan du kan ta kontakt med support-avdelingen vår.