Slik gjør du en regulering (antall/kostpris) på produkter og strukturvarer

Hvis du skal justere kostprisen til en vare eller hvis antallet av en varer ikke stemmer overens med det faktiske antallet på lageret, kan du foreta en regulering. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør en lagerregulering manuelt.

Det er mulig å importere flere reguleringer samtidig via en .csv-fil. Gå til artikkelen "Slik importerer du lagerjusteringer" for å lære hvordan du gjør dette.

Regulering av lagerantall

1. Velg fanen "Varer" øverst på siden
  2. Klikk "Regulering" i menyen
  3. Klikk "Opprett ny justering" øverst i høyre hjørne
  4. Velg "Juster antall"
  5. Velg den varen du ønsker å reguelre lagerantallet på, lokasjonen til varen og datoen for reguleringen
  6. I feltet "Tilgjengelig antall" kan du se den nåværende lagerbeholdningen for den gjeldende varen
  7. Nå kan du velge om du ønsker å justere antallet ved å legge til/ trekke fra et antall fra den nåværende lagerbeholdningen eller angi det nye faktiske antallet
    • Kryss av i boksen "Juster forskjellen (legg til/fjern)" hvis du ønsker å legge til/fjerne et antall fra den nåværende angitte lagerbeholdningen. Hvis du velger denne må du skrive det antallet du øsnker å legge til/fjerne i feltet "Antall å legge til" (f.eks. 3/-3)
    • Ikke kryss av i boksen hvis du ønsker å angi det totale antallet du ønsker å regulere lagerbeholdningen til
      I feltet "Antall justert (forskjell)" kan du se hvor mange varer som er lagt til/trukket fra det opprinnelige antallet

8. Legg til en "Reguleringstype"
  9. Legg til en årsak til reguleringen og (valgfritt) en beskrivelse
  10. Hvis du ønsker å kun gjøre denne ene reguleringen, må du fjerne avkryssningen "Lagre og ny"
  11. Klikk "Juster antall + verdi" for å avslutte
  12. OBS! Justeringen lagres som en kladd. Du kan se kladden under "Reguleringer" i menyen - når du klikker "Bokfør" slår endringen gjennom og lagerantallet oppdateres.

TIPS: Det er også mulig å gjøre en enkel regulering av antallet.

Når du står i produkt-/strukturvareoversikten er det 'tre små prikker' på produkt-/strukturvarelinjen. Hold musen over dem og velg "Juster lager".

Justering av kostpris

1. Velg fanen "Varer" øverst på siden
  2. Klikk "Regulering" i menyen
  3. Klikk "Opprett ny justering" øverst i høyre hjørne
  4. Velg "Juster kostpris"
  5. Velg den varen du ønsker å regulere kostprisen på og datoen for reguleringen
  6. I feltet "Kostpris" kan du se hvilken kostpris den gjeldende varen har nå. Du kan justere kostprisen i feltet "Faktisk kostpris". Her skriver du den samlede prisen du vil justere kostprisen til
  7. I feltet "Kostpris justert (forskjell)" kan du se hvor mye som er blitt algt til/trukket fra den opprinnelige prisen
  8. Legg til en "Reguleringstype"
  9. Legg til årsaken for reguleringen og (valgfritt) en beskrivelse
  10. Hvis du ønsker å kun gjøre denne ene reguleringen, må du fjerne avkryssningen "Lagre og ny"
  11. Klikk "Juster kostpris" for å avslutte
  12. OBS! Justeringen lagres som en kladd. Du kan se kladden under "Reguleringer" i menyen - når du klikker "Bokfør" slår endringen gjennom og kostprisen oppdateres.