Slik oppretter du en kundefaktura ut fra en salgsordre

Du kan opprette en kundefaktura på flere måter i Rackbeat. Hvis du allerede har en salgsordre i systemet kan du opprette fakturaen ut fra den. På denne måten sparer du mye tid. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør dette.

Du kan enten:

1. Velg fanen "Salg" øverst
  2. Klikk på "Ordre" i menyen
  3. Finn den salgsordren du ønsker å opprette en faktura fra
  4. Hold musen over de 'tre små prikkene' på høyre side av den aktuelle ordrelinjen og klikk på "Opprett faktura"
  5. Nå kan du opprette en faktura på enten alle varelinjene eller opprette en delvis faktura på kun de avstendte varelinjene (hvis du ikke har sendt/ikke ønsker å sende alt på en gang)
  6. Fakturaen er nå opprettet og du kan redigere den
  7. Klikk "Send til kunde" for å avslutte fakturaen
    • Du får nå muligheten til å sende fakturaen til kunden på mail eller la det være
    • Du kan også velge å opprette en forsendelse i forbindelse med fakturaen. I så fall om orderen skal markeres aom avsendt og;
    • om varen(e) skal trekkes fra lageret på fakturadatien i stedet for dags dato

8. Trykk "Send" - fakturaen vil deretter bli registrert som "Bokført" i systemet

Eller:

1. Velg fanen "Salg" øverst
  2. Klikk på "Ordre" i menyen
  3. Finn den salgsordren du ønsker å opprette en faktura fra
  4. Klikk på ordrenummeret til venstre på ordrelinjen for å gå inn på den aktuelle orderen
  5. Klikk på "Opprett faktura" over til høyre på siden
  6. Nå kan du opprette en faktura på enten alle varelinjene eller opprette en delvis faktura på kun de avsendte varelinjene (hvis du ikke har sendt/ikke ønsker å sende alt på en gang)
  7. Fakturaen er nå opprettet og du kan redigere den
  8. Klikk "Send til kunde" for å avslutte fakturaen
    1. Du får nå muligheten til å sende fakturaen til kunden på mail eller la det være
    2. Du kan også velge å opprette en forsendelse i forbindelse med fakturaen. I så fall om orderen skal markeres aom avsendt og;
    3. om varen(e) skal trekkes fra lageret på fakturadatien i stedet for dags dato

9. Trykk "Send" - fakturaen vil deretter bli registrert som "Bokført" i systemet