Slik oppretter du en leverandørfaktura gjennom en bestilling

Du kan opprette en leverandørfaktura gjennom en bestilling. På denne måten sparer og minimerer du det manuelle arbeidet ditt. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør dette.

Hvis du i stedet ønsker å opprette en leverandørfaktura fra bunnen av, viser vi deg hvordan du gjør dette i artikkelen "Slik opretter du en leverandørfaktura".

Opprettelse av leverandørfaktura gjennom en innkjøpsordre

1. Velg fanen "Innkjøp" øverst
  2. Klikk på "Bestilling" i menyen
  3. Finn den innkjøpsordren du vil baserer leverandørfakturaen din på
  4. Hold musen over de 'tre små prikkene' til høyre på ordrelinjen og klikk på ikonet "Opprett faktura"
  5. Nå kan du registrere det fakturanummeret du har fått fra leverandøren. Det meste av informasjonen er forhåndsdefinert fra bestillingen. Du kan opprette ekstra fakturalinjer nederst på siden, hvis det f.eks. har kommet frakt, og du kan laste ned en PDF (f.eks. et bilde av selve fakturaen) som du kan synkronisere med over i økonomisystemet ditt
  6. Sjekk at prisen samsvarer med den fakturaen leverandøren har sendt deg og klikk "Bokfør" for å avslutte

Notat: det leverandørfakturaen gjør er å låse kostprisen på de varene du har kjøpt. Kostprisen danner grunnlaget for hvordan deres lagerverdi blir regnet ut