Slik oppretter du en salgsordre

Du kan opprette en salgsordre på to forskjellige måter i Rackbeat. Hvilken metode som passer deg best avhegner av arbeidsflyten din. Nedenfor guider vi deg gjennom hvordan du oppretter en salgsordre fra bunnen.

Du kan også opprette en salgsordre gjennom et tilbud. Lær deg denne fremgangsmåten i følgende guide: Slik konverterer du et tilbud til en salgsordre

Oprettelse av salgsordre fra bunnen

1. Velg fanen "Salg" øverst
  2. Klikk på "Ordre" i menyen
  3. Klikk  på "Opprett ny" øverst i høyre hjørne
  4. Velg en eksisterende kunde fra listen (hvis du har mange kunder kan du trykke "vis flere resultater" for å få hele kundelisten med, eller søke ettert et kundenavn/kundenummer ved å skrive direkte i tekstfeltet)

NB! Du kan også velge "Opprett" nederst i drop-down menyen for å opprette en helt ny kunde
  5. Klikk deretter "Opprett og rediger"
  6. Angi relevant informasjon
  7. Legg til ved å klikke på "Opprett ny"
  8. Når du har lagt til de varene du ønsker å inkludere i orderen, klikk på "Send til kunde" - deretter kan du velge å sende ordrebekreftelsen til kunden på mail eller bare la det være og avslutte prosessen
  9. Trykk "Send" for å avslutte - ordren vil  deretter bli registrert som "Sendt" (/Bekreftet) i systemet