Slik oppretter du en varegruppe

Varegrupper beynttes til å skille mellom om produkter er fysiske eller om det er snakk om f.eks. ytelser eller frakt, som ikke opptar lagerplass. De gjør det også mulig å definere hvilke momssatser som er gjeldende for varegruppen.

Varegrupper kan opprettes på to måter: manuelt eller via import. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter varegrupper manuelt. Hvis du trenger hjelp med importen kan du lese Helpdesk-artikkelen vår "Sådan importerer du varegrupper".

Opprettelse av varegrupper manuelt

1. Velg fanen "Varer" øverst på siden
  2. Klikk på "Varegrupper" i menyen
  3. Klikk på "Opprett ny" øverst til høyre
  4. Fyll ut informasjonsfeltene for gruppen
  5. Klikk på "Opprett ny varegruppe" for å avslutte

NB! Produkter skal alltid være knyttet til en varegruppe. Det betyr at du må sørge for å ha opprettet varegruppene dine før du oppretter/importerer produktene dine.