Slik registrerer du en mottakelse

Når du mottar varer fra en leverandør skal du registrere mottakelsen slik at varene blir lagt på lager i Rackbeat. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du registrerer en mottakelse.

1. Start i Innkjøp: Åpne Rackbeat og klikk på "Innkjøp" øverst på skjermen.
  2. Finn Bestillingen din: Velg "Bestilling" i menyen for å se en liste over dine bestillinger. Finn den bestillingen du skal registrere en mottakelse for.
  3. Registrer mottakelsen: Når du har funnet bestillingen din, se etter 'tre små prikker' til høyre for bestillingslinjen. Klikk på disse og velg "Klar til mottakelse".

1. Kvalitetssikring: Hvis du har satt opp at produktene dine krever kvalitetssikring, skal dette trinnet gjennomføres først. Du må bekrefte at produktene er kontrollert og oppfyller dine standarder, før de kan registeres som mottatt.
    2. Legg til bilder: Ønsker du å legge til bilder for dokumentasjon - for eksempel av produktenes tilstand ved mottakelsen - kan du gjøre dette i øverst i høyre hjørne på disen. Disse bildene vil da være tilknyttet den gjeldende bestillingen.
    3. Juster mottakelsesdetaljer: Vanligvis er det en forhåndsdefinert plassering og antall for mottaket, men du kan endre disse hvis det er nødvendig. Hvis du ikke har mottatt alle varene, eller hvis det er behov for å justere antallet, kan du gjøre det her. Du kan også slette en varelinje hvis det er nødvendig.
  4. Avslutt mottakelsen: Når du har tastet inn alle de nødvendige opplysningene, kan du trykke på "Motta" for å bekrefte mottakelsen av varene.

Angi batch- eller serienummer: Hvis produktet har et batch- eller serienummer, vil du bli bedt om å inntaste dette og velge en lokasjon for varene. Husk å lagre disse opplysningene.

Når du har avsluttet mottakelsen, vil varene bli lagt til på lageret i Rackbeat!

Opprett en mottakelse via en leverandørfaktura

Det er mulig å opprette en mottakelsen i Rackbeat direkte fra din bokførte leverandørfaktura, her skal du bare klikke på leverandørfakturaen og trykke på "Opprett mottakelse".