Kom igång med Rackbeat

Rackbeat låter dig anpassa ditt avtal så att det skräddarsys efter ditt företags behov. Följ vår guide nedan för att få en bra start!

Vi slår vad om att du är angelägen att lägga till dina produkter, leverantörer och kunder i systemet så att du kan komma igång med Rackbeat. Men innan du gör det rekommenderar vi att du lär dig några grundläggande inställningar och information först. Grunderna används som grund när du skapar produkter, kunder, dina första beställningar och inköp. I följande 5 enkla steg hjälper vi till att lägga grunden.

Steg 1 | Företagets inställningar

Börja med dina företagsinställningar.
Se hur du ställer in dina företagsinställningar här.

Tips: Under "Allmänna inställningar" --> "Standarder" har du möjlighet att markera "Föreslå nytt nummer" för produkter, kunder och leverantörer. På så sätt skapar Rackbeat automatiskt unika nummer för dina produkter, kunder och leverantörer när de skapas.

Steg 2 | Ställ in grundläggande information som används för ditt lager

1. Skapa de enheter som är relevanta för dina produkter (t.ex. "st.", "kg./lbs" "liter", etc.).
Se hur du skapar enheter här.

2. Skapa de produktgrupper som är relevanta för dina produkter.
Se hur du skapar produktgrupper här

Det är också möjligt att importera dina produktgrupper om du vill undvika att skapa dem manuellt. Se hur du importerar produktgrupper här.

3. Skapa locations och vid behov sub-locatios som dina produkter ska vara anslutna till.
Se hur du skapar platser här.

Det är också möjligt att importera dina platser om du vill undvika att skapa dem manuellt.
Se hur du importerar platser här.

Tips: Om ditt företag är konfigurerat på ett speciellt sätt, där du flyttar varor från en plats till en annan (lager och / eller butik) och där varor är under transport under en längre tidsperiod. Då rekommenderar vi att du skapar en eller flera "transport" -platser (t.ex. frakt, lufttransport eller järnvägstransport). På detta sätt kan du kontinuerligt spåra platsen för dina varor, från det att de lämnar lagret / butiken tills de når sin slutdestination.

Steg 3 | Skapa grundläggande information som används vid inköp

Skapa de leverantörsgrupper som är relevanta för inköp av dina produkter.
Se hur du skapar leverantörsgrupper här.

Steg 4 | Skapa grundläggande information som används till din försäljning

Skapa de kundgrupper som är relevanta för ditt företag och dina kunder.
Se hur du skapar kundgrupper här.

Kanon! Du har etablerat den grundläggande grunden för ditt Rackbeat-avtal, och är nu redo att skapa dina produkter, leverantörer och kunder.  Du kan skapa dina produkter, leverantörer och kunder manuellt eller helt enkelt importera dem. Lär dig hur i det följande.

Tips: Vi rekommenderar att du skapar dina leverantörer före dina produkter, eftersom du kan välja att ansluta en primärleverantör till dina produkter.

Sista steget | Produkter, leverantörer och kunder

Skapa dina leverantörer

Se hur du skapar dina leverantörer manuellt här.

Se hur du importerar dina leverantörer här.

Skapa dina produkter

Se hur du skapar dina produkter manuellt här eller strukturlistor / paketartiklar här.

Se hur du importerar dina produkter här eller materiallistor här.

Skapa dina kunder

Se hur du skapar dina kunder manuellt här.

Se hur du importerar dina kunder här.

Det var allt! Ditt Rackbeat-avtal är klart och du är redo att göra din första beställning, köpa, fakturera och dyka in i alla andra funktioner i Rackbeat.