Så skapar du en leverantörsfaktura

Du kan antingen skapa en leverantörsfaktura via en inköpsorder eller från grunden, till exempel om du inte har inköpsordern i systemet. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar en leverantörsfaktura från grunden.

Om du istället vill skapa en leverantörsfaktura via en inköpsorder guidar vi dig genom hur i vår artikel "Så här skapar du en leverantörsfaktura genom en inköpsorder".

Skapa leverantörsfaktura från grunden

1. Välj fliken "Inköp" högst upp
  2. Klicka på "Fakturor" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" i det övre högra hörnet
  4. Välj den aktuella leverantören i listrutan och klicka på "Skapa och redigera"
  5. Ange relevant information

6. Längst ner på sidan kan du lägga till objekt genom att klicka på "Skapa ny"/"Lägg till artikelsamling"

Tips: Om du har en PDF (t.ex. en faktura från leverantören) som du vill bifoga kan du klicka på "Ladda upp PDF"

7. Klicka på "Bokför"

8. Nu har du möjlighet att registrera att du har fått varorna och att du kan använda fakturadatumet som det datum då varorna har kommit i lager

9. Klicka på "Bokför" för att avsluta

OBS! Vad den här fakturan också gör är att den låser de självkostnadspriser som du har köpt varorna till. Självkostnadspriset ligger till grund för hur ditt lagervärde beräknas.