Så hämtar du en rapport över ditt lagervärde

Med rapporten om lagervärde kan du få en överblick över det kapitalåtagande du har i lager – det vill säga dina självkostnadspriser multiplicerat med antal i lager. Nedan går vi igenom hur du hämtar en lagervärdesrapport till din huvudbok

1. Klicka på fliken "Rapportering" högst upp
  2. Klicka på "Lagervärde" i menyn
  3. Nu har du möjlighet att anpassa vad du vill ska ingå i rapporten:

• Om du vill ha en rapport över allt du har i lager kan du helt enkelt klicka på "Sök" och bläddra ner till botten där du hittar det totala lagervärdet
  • Om du vill ha en rapport över specifika artiklar eller varugrupper kan du ange dem i rutan under "Produkt"/"Produktgrupp"
  • Om du vill ha en rapport över lagervärdet på ett visst datum kan du ange det datumet i rutan under "Datum"
  • Om du vill ha en rapport över lagervärdet på en viss plats kan du ange detta i rutan under "Plats"
  • Naturligtvis kan du också anpassa sökkriterierna över - och välja om rapporten ska innehålla tomma fält, negativa värden och / eller blockerade objekt

4. Klicka på "Ladda ner ark" längst upp till höger om du vill ladda ner rapporten till ett Excel-ark