Så skapar du en kreditfaktura för kunder

I Rackbeat har du möjlighet att kreditera dina kunder. Du kan kreditera hela beställningen eller bara delar av den. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar en kreditfaktura för dina kunder.

1. Välj fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Fakturor" i menyn
  3. Välj "Arkiverad" i rutan "Arkiverad"
  4. Hitta fakturan som du vill göra en kreditfaktura på
  5. Håll pilen över de tre punkterna till höger om fakturaraden och välj sedan "Skapa kreditfaktura"
  6. Skriv vid behov en anteckning och rubrik för kreditnotan
  7. Välj den kvantitet som du vill göra en kreditfaktura på
    Om det finns något av de objekt som du inte vill kreditera kan du ta bort dem från listan genom att hålla pilen över de tre punkterna till höger om artikelraden och välja "Ta bort"
  8. Klicka på "Skicka till kund" - då har du möjlighet att välja att skicka kreditfakturan till kunden via e-post eller inte alls. Du kan också välja ifall;

• Varorna måste returneras till lager eller inte.
    • Varorna måste placeras i lagret på fakturadatumet istället för dagens datum.

9. Ange orsak till kreditfakturan
10. Tryck på "Skicka" för att avsluta

Tips: Du kan se alla kreditfakturor under "Fakturor" i menyn och välja "Kreditfaktura" i rutan "Typ"