Layouts i Rackbeat

Layouts i Rackbeat giver dig mulighed for at tilpasse dine fakturaer, ordrebekræftelser og andre dokumenter, der sendes ud fra systemet. I denne artikel gennemgår vi dine muligheder

Denne guide giver dig en trin-for-trin guide til, hvordan du opretter, tilpasser og forbinder dine layouts i Rackbeat. Dette er essentielt for at tilpasse PDF'erne og e-mails, der sendes fra systemet.

1. Oprettelse af et nyt layout
  2. Redigering af layouts
  3. Tilslutning af layouts til kunder eller leverandører

Før du begynder: husk at Rackbeats Layout Designer er designet til at dække grundlæggende behov og kan have begrænsninger sammenlignet med mere avancerede designsystemer.

Trin 1: Oprettelse af et nyt layout

1. Gå ind i dine Virksomhedsindstillinger > Layouts
  2. Vælg Opret nyt.
  3. Giv dit layout et navn, vælg sprog, og tilknyt en bankkonto.
    1. Hvis du ikke har oprettet dine bankoplysninger i Rackbeat, anbefaler vi, at du gennemgår vores artikel 'Kom godt i gang med Rackbeat'.
  4. Juster skriftstørrelsen, tilføj et logo og eventuelt en underoverskrift eller et vandmærke til alle PDF-filer, der oprettes med dette layout.
    1. Vandmærket kan også bruges som en baggrund på PDF'en.
  5. Når du er færdig med at indtaste og vedhæfte de basale oplysninger til layoutet, klikker du på Opret og rediger.

Trin 2: Rediger dit layout

Tilpasning af kolonnevisning

1. Gå ind i dine Virksomhedsindstillinger > Layouts
  2. Klik på navnet på layoutet og vælg, hvilken del af layoutet du ønsker at redigere.
    1. Et eksempel kan være at vælge 'Kundefaktura'
  3. Vælg hvilke kolonner, der skal vises på din faktura eller ordrelinjeoversigt.

Ovenstående vil se ud som følger på PDF'en som sendes til kunden:
  4. Sæt flueben ved de kolonner, du ønsker at se, og juster deres bredde, så den samlede bredde udgør 100%.

1. Du finder den samlede bredde i bunden af siden.
  5. Gem dine ændringer.

Tilpasning af mail-skabelonen

1. Gå ind i dine Virksomhedsindstillinger > Layouts
    1. Vi bruger det samme eksempel med  'Kundefaktura'
  2. Klik på Mail skabelon for at redigere indholdet af de e-mails, der skal sendes med denne PDF.
  3. Tilpas mailens tekst og klik på "Anvend ændringer" til mail-skabelonen.
  4. Gå til bunden af layout-siden og gem ændringerne til layoutet.
  5. Nu kan du se den nye tekst på e-mail-skabelonen, når du skal sende kundefakturaen til din kunde.

Følgende dynamiske felter kan bruges i din mail brødtekst.

1. Tilbud:
company_name (customer name)

name (customer name)

number (Tilbudsnummer)

2. Ordrer:
company_name (customer name), name (customer name), number (order number)

3. Ordre forsendelser:
name (customer name), number (order shipment id)

4. Kundefaktura/kreditnota:
company_name (customer name), name (customer name), number (invoice number), type (invoice or credit note)

5. Bestillinger:
company_name (supplier name), name (customer name), number (purchase order number)

Tilpasning af PDF

Tilpasning af betalingsbetingelser

1. Gå ind i dine Virksomhedsindstillinger > Layouts
    1. Vi bruger det samme eksempel med  'Kundefaktura'
  2. Tilpas betalingsbetingelserne inden for PDF-skabelonen. Her kan du bruge nogle af de dynamiske felter, der hører direkte til de oplysninger, du har indtastet i de generelle indstillinger.
    Et eksempel kan se sådan ud: Dette vil se sådan ud på PDF-filen, der sendes til kunden:
  3. Klik på "Anvend ændringer", hvis du er færdig med at redigere teksten for betalingsbetingelserne og bundteksten.
  4. Husk at gemme ændringerne for layoutet, efter du har trykket på "Brug ændringer".

Du kan finde en liste over de dynamiske felter til betalingsbetingelserne ved at se under boksen, hvor du indtaster dem. Alternativt har vi en liste med oversigten til dig her:

Dynamisk felt Betydning
{number} Faktura-/Ordrenummer
{terms_name}

Navnet på betalingsbetingelsen, der vises

{terms_description} Hvis der er angivet en beskrivelse på betalingsbetingelsen, vises den her.
{terms_due_date} Forfaldsdatoen
{bank_name} Navnet på banken, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_reg} Registreringsnummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_acc} Kontonummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_swift} SWIFT-nummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_iban}  IBAN-nummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{fik} FI-nummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{total_weight} Den samlede vægt af varerne i ordren
{total_volume} Det samlede volumen af varerne i ordren
{total_quantity} Det totale antal varer i ordren
{other_reference} Teksten fra feltet "Anden reference"

Tilpasning af bundtekst

1. Tilpas bundteksten i PDF-skabelonen
  2. Juster teksten. Her kan du bruge nogle af de dynamiske felter, der hører direkte til de oplysninger, du har indtastet i de generelle indstillinger.
  3. Gem dine ændringer.

TIP! Du kan formatere teksten ved at gøre følgende:

*KURSIV TEKST*

**FED TEKST**

***FED OG KURSIV TEKST***

Da vil det se ut som følger:

Du kan finne en liste over de dynamiske feltene til bunnteksten ved å se under boksen du inntaster dem i. Alternativt har vi en liste over dem til deg her:

Dynamisk felt Betydning
{number} Faktura-/Ordrenummer
{name}

Her er virksomhedsnavnet

{street}  Oplysningerne, der er indtastet i feltet "Vej" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{street2} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "Vej2" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{zipcode} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "Postnummer" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{city} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "By" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{country} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "Land" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{vat_no} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "CVR-nummer" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{phone} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "Telefon" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{email} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "E-mail" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{web} Oplysningerne, der er indtastet i feltet "Hjemmeside" under virksomhedsindstillingerne, findes her
{bank_name} Navnet på banken, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_reg} Registreringsnummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_acc} Kontonummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_swift} SWIFT-nummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{bank_iban} IBAN-nummeret, der er tilknyttet bankoplysningerne på layoutet
{other_reference} Teksten fra feltet "Anden reference"

Vedhæfte PDF

Ønsker du at vedhæfte en PDF til for eksempel: alle kundefakturaer, er dette også muligt i Rackbeat. Her skal du blot tilføje det i dit layout.

1. Gå ind i dine Virksomhedsindstillinger > Layouts
  2. Klik på navnet på layoutet, og vælg derefter hvilken del af layoutet du ønsker at redigere.
    1. Vi bruger det samme eksempel med  'Kundefaktura'
  3. Vedhæft det PDF-dokument, du ønsker, skal være med på alle kundefakturaer, der sendes til din kunde.
  4. Gem dit layout

Trin 3: Forbind layouts til kunder eller leverandører

Forbind det tilpassede layout med relevante kunder eller leverandører, hvilket du gør ved at gå til enten kunden eller leverandøren og derefter tilføje det.

Du kan også vælge et standardlayout, der bruges til alle nye kunder, der oprettes i Rackbeat.

Det gør du ved at gå ind i dine generelle indstillinger og angive en standard for leverandører og kunder.

Har du brug for hjælp? Kontakt Rackbeat Support for assistance. Vi er her for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af Rackbeats Layout Designer.