Layouts i Rackbeat

Layouts i Rackbeat gjør det mulig for deg å tilpasse dine fakturaer, ordrebekreftelser og andre dokumenter som skal sendes ut av systemet. I denne artikkelen gjennomgår vi dine muligheter med layouts i Rackbeat.

Denne guiden gir deg en trinn-for-trinn veiledning om hvordan du oppretter, tilpasser og kobler til layoutene dine i Rackbeat. Dette er essensielt for å tilpasse PDF-ene og e-postene som sendes fra systemet.

1. Opprettelse av et nytt layout
  2. Redigering av layouts
  3. Tilslutning av layouts til kunder eller leverandører

Før du begynner: husk at Rackbeats Layout Designer er designet til å dekke grunnleggende behov og kan ha begrensninger, sammenlignet med mer avanserte designsystemer.

Trinn 1: Opprettelse av et nytt Layout

1. Gå inn i dine Firmainnstillinger > Layouts
  2. Velg Opprett nytt.
  3. Gi layoutet ditt et navn, velg språk, og tilknytt en bankkonto.
    1. Hvis du ikke har opprettet bankinformasjonen din i Rackbeat, anbefaler vi at du går gjennom vår 'Kom godt i gang med Rackbeat' artikkel.
  4. Juster skriftstørrelsen, legg til en logo og eventuelt en underoverskrift eller et vannmerke til alle PDF-filer som opprettes med dette layoutet.
    1. Vannmerket kan også brukes som en bakgrunn på PDF'en.
  5. Når du er ferdig med å taste inn og legge ved den basale informasjonen til layoutet, klikker du på Opprett og rediger.

Trinn 2: Rediger ditt layout

Tilpasning av Kolonnevisning

1. Gå inn i dine Firmainnstillinger > Layout
  2. Klikk på navnet til layoutet og velg hvilken del av layoutet du ønsker å redigere.
    1. Et eksempel kan være å velge 'Kundefaktura'
  3. Velg hvilke kolonner som skal vises på din faktura eller ordrelinjeoversikt.

Ovenstående vil se ut som følger på PDF'en som sendes til kunden:
  4. Huk av ved de kolonnene du ønsker å se og juster bredden deres, slik at den samlede bredden utgjør 100%.

1. Du finner den samlede bredden på bunnen av siden.
  5. Lagre endringene dine.

Tilpasning av E-postmalen

1. Gå inn i dine Firmainnstillinger > Layout
    1. Vi bruker samme eksempel med  'Kundefaktura'
  2. Klikk på E-postmal for å redigere innholdet av de e-postene som skal sendes med denne PDF-en.
  3. Tilpass e-postens tekst og klikk på "Bruk endringer" til e-postmalen.
  4. Gå til bunnen av layout-siden og lagre endringene til layoutet.
  5. Nå kan du se den nye teksten på e-postmalen når du skal sende kundefakturaen til kunden din.

Akkurat nå er det ikke en liste over dynamiske felter som kan brukes i e-postmalen, og det er ikke garanti for at feltene til betalingsbetingelsene og bunnteksten kan brukes i e-postmalen.

Tilpasning av PDF

Tilpasning av Betalingsbetingelser

1. Gå inn i dine Firmainnstillinger > Layout
    1. Vi bruker samme eksempel med  'Kundefaktura'
  2.  Tilpass betalingsbetingelsene innenfor PDF-malen, her kan du bruke noen av de dynamiske feltene som hører direkte til den informasjonen du har lagt inn i de generelle innstillingene.
    Et eksempel kan se ut som dette:

Dette vil se ut som følger på PDF-filen som sendes til kunden:
  3. Klikk på "Bruk endringer" hvis du er ferdig med å redigere teksten for betalingsbetingelsene og bunnteksten.
  4. Husk å lagre endringene for layoutet etter du har trykket på "Bruk endringer".

Du kan finne en liste av de dynamiske feltene til betalingsbetingelsene ved å se under boksen du inntaster dem i. Alternativt har vi en liste med oversikten til deg her:

Dynamisk felt Betydning
{number} Faktura-/Ordrenummer
{terms_name} Navnet på betalingsbetingelsen som vises
{terms_description} Hvis det angitt en besrkivelse på betalingsbetingelsen, vises den her
{terms_due_date} Forfallsdatoen
{bank_name} Navnet på banken som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_reg} Registreringsnummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_acc} Kontonummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_swift} SWIFT-nummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_iban}  IBAn nummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{fik} FI nummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{total_weight} Den samlede vekten av varene i ordren
{total_volume} Det samlede volumet av varene på ordren
{total_quantity} Det totale antallet av varer i ordren
{other_reference} Teksten fra feltet "Annen referanse"

Tilpasning av bunntekst

1. Tilpass bunnteksten i PDF-malen
  2. Juster teksten. Her kan du bruke noen av de dynamiske feltene som hører direkte til den informasjonen du har lagt ved i de generelle innstillingene.
  3. Lagre endringene dine.

TIP! Du kan formatere teksten ved å gjøre følgende:

*KURSIV TEKST*

**FET TEKST**

***FET OG KURSIV TEKST***

Da vil det se ut som følger:

Du kan finne en liste over de dynamiske feltene til bunnteksten ved å se under boksen du inntaster dem i. Alternativt har vi en liste over dem til deg her:

Dynamisk felt Betydning
{number} Faktura-/Ordrenummer
{name} Her er virksomhetsnavnet
{street}  Informasjonen som er tastet inn i feltet "Vei" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{street2} Informasjonen som er tastet inn i feltet "Vei2" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{zipcode} Informasjonen som er tastet inn i feltet "Postnummer" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{city} Informasjonen som er tastet inn i feltet "By" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{country} Informasjonen som er tastet inn i feltet "Land" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{vat_no} Informasjonen som er tastet inn i feltet "CVR-nummer" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{phone} Informasjonen som er tastet inn i feltet "Telefon" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{email} Informasjonen som er tastet inn i feltet "E-post" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{web} Informasjonen som er tastet inn i feltet "Hjemmeside" under virksomhetsinnstillingene ligger her
{bank_name} Navnet på banken som er tilnyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_reg} Registreringsnummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_acc} Kontonummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_swift} SWIFT-nummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{bank_iban} IBAN-nummeret som er tilknyttet bankinformasjonen på layoutet
{other_reference} Teksten fra feltet "Annen referanse"

Vedhefte PDF

Ønsker du å vedhefte en PDF til for eksempel: alle kundefakturaer, er dette også mulig i Rackbeat. Her skal du kun legge inn og tilføye det i layoutet ditt.

1. Gå inn i dine Firmainnstillinger > Layout
  2. Klikk på navnet på layoutet og deretter velg hvilken del av layoutet du ønsker å redigere.
    1. Vi bruker samme eksempel med  'Kundefaktura'
  3. Vedheft det PDF dokumentet du ønsker at skal være med på alle kundefakturaer som sendes til kunden din.
  4. Lagre layoutet ditt

Trinn 3: Forbind Layouts til Kunder eller Leverandører

Forbind det tilpassede layoutet med relevante kunder eller leverandører, som du gjør ved å gå til enten kunden eller leverandører og deretter tilføyer det.

Du kan også velge et standardlayout som brukes ved alle nye kunder som opprettes i Rackbeat.

Det gjør du ved å gå inn i dine generelle innstillinger og angi en standard for leverandører og kunder.