Sådan opretter du leverandørfakturaer

Du kan enten oprette en leverandørfaktura gennem en indkøbsordre eller helt fra bunden - f.eks. hvis du ikke har indkøbsordren i systemet. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du opretter en leverandørfaktura fra bunden.

Er du klar til at oprette en leverandørfaktura fra bunden? Vores trin-for-trin guide hjælper dig igennem processen, så du kan holde styr på dine indkøb og lagerværdier.

Hvis du i stedet ønsker at oprette en leverandørfaktura gennem en indkøbsordre, guider vi dig igennem hvordan længere nede, klik her for at komme til den del af vores artikel.

"Sådan opretter du en leverandørfaktura gennem en indkøbsordre".

1. Gå til Indkøb: Start med at klikke på "Indkøb" øverst i Rackbeat.
  2. Find Fakturaer: Vælg "Fakturaer" i menuen for at få overblik over eksisterende fakturaer.
  3. Opret Ny Faktura: Klik på "Opret ny" i øverste højre hjørne for at starte processen med en ny leverandørfaktura.
  4. Vælg Leverandør: Fra dropdown-menuen, vælg den leverandør, du opretter fakturaen for, og klik derefter på "Opret og rediger".

1. Udfyld Fakturadetaljer: Indtast alle relevante oplysninger om købet, herunder betalingsbetingelser, leveringsoplysninger, og andre nødvendige detaljer.
    2. Tilføj Varer: Scroll ned til bunden af siden, hvor du kan tilføje varer til fakturaen ved at klikke på "Opret ny" eller "Tilføj varesamling".
    3. Tip: Har du en PDF-faktura fra leverandøren? Du kan let vedhæfte den ved at klikke på "Upload PDF".

5. Bogfør Fakturaen: Når alle detaljer er på plads, og du har tilføjet alle nødvendige varer, klik på "Bogfør" for at registrere fakturaen.
    1. Registrer Modtagelse af Varer: under bogføringen vil du få mulighed for at bekræfte modtagelsen af varerne og angive fakturadatoen som datoen for modtagelsen på lageret.

6. Afslut Bogføringen: Klik på "Bogfør" igen for at fuldføre oprettelsen af din leverandørfaktura.

Vigtigt at Vide: Når du bogfører en leverandørfaktura, låses kostpriserne for de købte varer. Disse kostpriser er afgørende, da de danner grundlaget for beregningen af din virksomheds lagerværdi.

Sådan opretter du en leverandørfaktura gennem en bestilling

Følg disse enkle trin for at omdanne en indkøbsordre til en leverandørfaktura, hvilket gør det nemt at synkronisere dine indkøb med dit økonomisystem.

1. Gå til Indkøb: Start i Rackbeat ved at vælge "Indkøb" fra menuen øverst.
  2. Vælg Bestilling: Klik på "Bestilling" i menuen for at se dine eksisterende indkøbsordrer.
  3. Find Indkøbsordren: Gennemse listen for at finde den indkøbsordre, du ønsker at omdanne til en faktura.
  4. Opret Faktura: Hold musen over de 'tre små prikker' ved siden af den relevante ordre og vælg "Opret faktura".

1. Registrer Fakturanummer: I det nye vindue, angiv det fakturanummer, du har modtaget fra leverandøren. De nødvendige oplysninger vil normalt være foruddefinerede baseret på din indkøbsordre.
    2. Tilføj Ekstra Fakturalinjer: Hvis der er yderligere omkostninger, som fragt, kan du tilføje disse som ekstra linjer på fakturaen.
    3. Upload Dokumentation: Har du en PDF af fakturaen eller anden relevant dokumentation? Du kan uploade den her for at holde alle dine dokumenter samlet.

5. Bogfør Fakturaen: Efter at have tjekket, at alle priser og oplysninger er korrekte, klik på "Bogfør" for at afslutte og låse fakturaen.

Vigtigt at Vide: Når du bogfører en leverandørfaktura, låses kostpriserne for de købte varer. Disse kostpriser er afgørende, da de danner grundlaget for beregningen af din virksomheds lagerværdi.