Sådan opretter du en produktionsordre

Du kan oprette en produktionsordre, hvis du har produkter, der skal sammensættes af flere dele. Produktionen kan enten laves på forskud, hvor det færdige produkt lægges på lager, eller du kan vente til, du modtager en ordre på produktet.

OBS! Det er nødvendigt at oprette en ''Stykliste'', før du kan oprette en produktionsordre, da denne udgør delene i din produktion. Hvis du ikke har oprettet en stykliste allerede, kan du læse, hvordan du gør i vores guide "Sådan opretter du en stykliste".

Oprettelse af produktionsordre

1. Vælg fanen “Varer” øverst
  2. Klik på “Produktion” i menuen
  3. Klik på “Opret ny” i øverste højre hjørne
  4. Angiv informationer for den pågældende produktionsordre øverst
  5. Vælg den stykliste, der skal i produktion, og det antal, du ønsker at producere. Hvis din produktionsordre inkluderer flere styklister, kan du tilføje flere ved at klikke på knappen "+Tilføj stykliste" nedenfor
  6. Hvis din produktion er knyttet til en specifik kunde og ordre, kan du angive denne information til produktionen nederst. Du kan også vælge at angive den medarbejder, der er ansvarlig for produktionen, og vælge et specifikt layout
  7. Klik “Opret og vis” - din produktion bliver nu vist i overblikket og status er angivet som "ikke begyndt - Ikke færdig"
  8. Når du er klar til at sætte produktionen i gang, klikker du på “Handlinger” øverst i højre hjørne og vælger “Start”. Herefter vil status ændres til "Begyndt - Ikke færdig"
  9. Når produktionen er færdig, er det tid til at registrere dette. Find din produktionsordre i overblikket over produktioner og klik på ordrenummeret i kolonnen "#" for at komme ind på ordren
  10. Der er tre måder, hvorpå du kan registrere færdiggørelsen af din produktion, som afhænger af, hvad din produktionsordre indeholder og din arbejdsgang:
    1. Hvis du kun har én stykliste på din produktionsordre:
      • Klik på "Registrer produktion" til højre på styklistelinjen
      • Du får nu mulighed for at registrere, hvor mange af styklisterne (dvs. varerne) der er færdigproduceret - hvis du endnu ikke har færdigproduceret alle på ordren (f.eks. kun 5 ud af 10), kan du rettet "Antal" til
      • Vælg herefter den lokation, de færdigproducerede varer skal registreres på samt dato for færdiggørelsen
      • Klik "Registrer" for at afslutte
    2. Hvis du har flere styklister på din produktionsordre og ønsker at registrere dem alle:
      • Sæt flueben i  feltet "Stykliste" under “Styklister til produktion” og klik derefter på “Massehandling” i menuen øverst til højre og derefter "Registrer produktion"
        produktion stykliste
      • Du får nu mulighed for at registrere, hvor mange af styklisterne (dvs. varerne) der er færdigproduceret - hvis du endnu ikke har færdigproduceret alle varerne (f.eks. kun 5 ud af 10), kan du rettet "Antal" til
      • Vælg herefter den lokation, varerne skal registreres på samt dato for færdigproduktionen
      • Klik "Registrer" for at afslutte
    3. Hvis du har flere styklister på din produktionsordre og kun ønsker at registrere nogle af dem:
      • Sæt kun flueben i boksen til venstre på styklistelinjen ud for den/de styklister, du ønsker at registrere
        dobbelt stykliste
      • Hvis det kun er én stykliste, kan du klikke på "Registrer produktion" til højre på styklistelinjen
      • Hvis det er flere styklister, kan du klikke på “Massehandling” i menuen øverst til højre og derefter "Registrer produktion"
      • Du får nu mulighed for at registrere, hvor mange af styklisterne (dvs. varerne) der er færdigproduceret - hvis du endnu ikke har færdigproduceret alle varerne (f.eks. kun 5 ud af 10), kan du rettet "Antal" til
      • Vælg herefter den lokation, varerne skal registreres på samt dato for færdigproduktionen
      • Klik "Registrer" for at afslutte

TIP: Du kan også oprette en produktionsordre direkte fra en stykliste. Gå til overblikket over dine styklister, hold musen over de tre prikker til højre på den aktuelle styklistelinje og vælg "Create production"-ikonet.

Er du i tvivl om, hvornår produkterne trækkes fra/lægges på lager, kan du læse vores artikel "Hvornår bliver produkterne i min produktionsordre trukket fra/lagt på lager?"