Returnering av varer (opprett kreditnota)

Du har mulighet til å opprette en kreditnota ut fra en bokført faktura eller opprette en kreditnota fra bunnen av - vi viser deg begge måter i denne artikkelen.

En kreditnota er en tilgodehavende som utstedes fra selger til kunde når en fakturert ytelse enten skal tilbakebetales eller tilbakeleveres, for eksempel i tilfelle av feil ved det som er levert. Kreditnotaer utstedes som regel på grunn av feilfakturering, feilkjøp eller som berettiget prisnedsalg grunnet feil ved en levert vare.

Opprett en kreditnota ut fra en bokført faktura

1. Velg fanen "Salg" og velg deretter "Fakturaer" i menyen til venstre
  2. Velg "Arkivert" i boksen "Arkivert"
  3. Finn den fakturaen du ønsker å lage en kreditnota til. Hold pilen over de tre prikkene og velg deretter "Opprett kreditnota"
  4. Skriv evt. et notat og overskrift til rkeditnotaen
  5. Velg det antallet det skal lages en kreditnota på
  6. Trykk "Send til kunde"
  7. Velg om varene skal tilbakeføres på lager eller ikke
  8. Angi en årsak til kreditnota
  9. Trykk "Send" for å avslutte
  10. Se alle kreditnotaer under "Fakturaer" og velg kreditnota under "Type"

Opprett en kreditnota fra bunnen av

1. Trykk på fanen "Salg"
  2. Velg "Fakturaer" i menyen til venstre
  3. Trykk på knappen "+ Opprett ny"
  4. Når du oppretter en kreditnota fra bunnen av må du opprette en faktura på samme måten som du pleier, men inntaste et negativt antall i feltet "Antall". Det konverterer fakturaen til en kreditnota
  5. Når du har opprettet kreditnotaen med alle de varene som var bokført feil, er du klar til å bokføre kreditnotaen din - derre gjøres ved å velge "Send til kunde"