Rabatter i Rackbeat

Lær å konfigurere generelle, leverandørspesifikke, kundespesifikke og mengdebaserte rabatter i Rackbeat, hvilket direkte forbedrer ditt salg og din lagerstyring.

Rabatter er fantastiske verktøy for bedrifter til å drive salg, forbedre kundelojalitet og administrere lager effektivt. I Rackbeat kan rabatter konfigureres på ulike måter for å imøtekomme forskjellige forretningsbehov, enten du ønsker å oppmuntre til bulk-kjøp, belønne lojale kunder eller forhandle bedre vilkår med leverandører.

Typer av rabatter i Rackbeat

• Generelle rabatter: Brukes individuelt på hver linje i ordren eller fakturaen, men kan også gjøres slik at hele ordren eller fakturaen påvirkes.
  • Leverandørspesifikke rabatter: Skreddersydde rabatter fra individuelle leverandører for å redusere kjøpskostnader, gjeldende som en prosentandel eller spesifikk pris på visse produkter.
  • Kundespesifikke rabatter: Brukerdefinerte rabatter til individuelle kunder for å øke lojalitet og forbruk, gjeldende som en prosentandel eller spesifikk pris på produkter, inkludert en generell prosentdel rabatt på alle produkter kjøpt av kunden.
  • Kundegrupperabatter: Rabatter til spesifikke kundegrupper for målrettede tilbud, tilgjengelig som en spesifikk pris på visse produkter.
  • Gruppespesifikke rabatter: Rabatter til forutdefinerte grupper basert på produkttyper og kunder.
  • Mengdebaserte rabatter: Rabatter som oppfordrer til større kjøp, når kunder kjøper over en viss mengde, manuelt lagt til kunder.

Oppsetting av rabatter i Rackbeat

For å utnytte rabatt-funksjonene i Rackbeat, kan du følge disse spesifikke trinnene for hver rabattype.

Generelle rabatter

1. Gå inn på ordren eller fakturaen du ønsker å legge til en rabatt på
  2. Inntast rabattprosenten på varelinjene eller som den generelle rabatten på ordren eller fakturaen

Den generelle rabatten vil påvirke alle varelinjene på din ordre/faktura

Leverandørspesifikke rabatter

1. Gå til den spesifikke leverandøren, klikk på rediger og finn området 'Varer' for å tildele rabatter.
  2. Angi rabatten som en prosentsats eller et fast beløp for spesifikke produkter ved å redigere i kolonnen 'Rabatt(%)'

Du kan inntaste rabatten og klikke på din enter knapp for å lagre endringene dine.

Kundespesifikke rabatter

1. Klikk deg inn på kunden, klikk på rediger og finn 'Priser & Rabatter' for å legge til rabatter. Hvis kunden skal ha en generell rabatt som er synlig på alle ordre og fakturaer, kan denne tastes inn i informasjonsoversikten.
  2. Definer rabatten som en prosentsats eller et fast beløp for spesifikke produkter eller hele ordren.

Du kan enkelt taste inn rabatten og trykke på enter knappen for å lagre endringene dine.

Kundegrupperabatter

1. I den spesifikke kundegruppens innstillinger beveger du deg til seksjonen 'Varer' for å legge til rabatter. Hvis kundegruppenes kunder skal ha en generell rabatt som er synlig på alle ordre og fakturaer, kan denne tastes inn i informasjonsoversikten.
  2. Legg til rabatten som et spesifikt beløp fra visse produkter for alle kunder i gruppen.

Du kan enkelt legge ved rabatten din og klikke på enter knappen for å lagre endringene dine.

Gruppespesifikke rabatter

1. Gå til fanen 'Varer' øverst i på siden
  2. Klikk på 'Rabattgrupper' i menyen for å se eksisterende grupper eller opprette nye.
  3. Velg 'Opprett ny' øverst i høyre hjørne for å starte en ny rabattgruppe
  4. Inntast et valgfritt gruppenummer, navn og rabattprosent. Hvis du lar gruppenummeret være tomt, generer Rackbeat automatisk for deg.
  5. Etter å ha lagt ved alle opplsyningene, klikk på 'Opprett ny vare rabattgruppe' for å avslutte oppsettingen
  6. Nå kan du knytte rabattgruppen til de produktene som skal ha denne rabatten.
    1. Gå til produktoversikten og finn det ønskede produktet
    2. KLikk på produktet for å redigere
    3. I rubrikken for 'Rabattgruppe' velges den opprettede rabattgruppen.
  7. Nå kan du knytte rabattgruppen til de kundene som skal ha den ønskede rabatten.
    1. Gå til kundeoversikten i 'Salg' → 'Kunder'
    2. Klikk på kunden for å redigere
    3. Gå til seksjonen 'Priser og Rabatter'
    4. Klikk på 'Legg til ny rabattgruppe'
    5. Når din rabattgruppe er lagt til på kunden, vil den ønskede rabatten automatisk gjelde for de varene som har denne rabatten i trinn 6.

Den vil nå være synlig med den ønskede rabattsatsen når varen legges til på en ordre/faktura for denne kunden.

Mengdebaserte rabatter

Det kan være en stor fordel å tilby mengderabatt til kundene dine, som en måte å belønne dem for å kjøpe større mengder av dine produkter. Her er en enkel trinn-for-trinn guide til hvordan du legger til mengderabatt på kundene dine i Rackbeat.

1. Finn kunden din: Start med å gå inn på kundeseksjonen ved å gå til 'Salg' i menyen og deretter inn på 'Kunder'
  2. Gå inn på 'Priser og rabatter':  Når du har funnet kunden din, klikker du på 'Priser og rabatter'. Dette vol vise alle prisene og rabattene som er forbundet med kunden.
  3. Finn den relevante varen: Gå gjennom listen eller søk i søkefeltet for å finne den spesifikke varen som du ønsker å legge til en mengderabatt på.
  4. Mengderabatt modulen: Under varenavnet, klikker du på de to pilene for å åpne mengderabatt modulen.
  5. Opprett en ny rabatt: Klikk på 'New tier' for å opprette en ny mengderabatt
  6. Bestem minimumsantallet: Inntast det minimumsantallet varer det skal kjøpes for, for å oppnå mengderabatten i 'Min quantity' feltet. Dette er det antallet enheter som skal oppnås for at kunden kan få den spesifikke rabattsatsen eller spesielle priser pr. varer.
  7. Innstill den spesielle prisen eller rabattsatsen: Nå kan du bestemme, hvilken rabatt eller spesiell pris kunden skal ha når de kjøper det fastsatte minimumsantallet. Tast inn dette beløpet.
  8. Lagre mengderabatten: Når du er tilfreds med innstillingene, klikker du på 'Lagre' for å lagre mengderabatten. Nå er denne rabatten tilgjengelig for kunden neste gang de handler med deg.

Husk! Du kan alltid redigere eller fjerne mengderabatten manuelt på en ordre hvis det er nødvendig.

Effektiv håndtering av rabatter i Rackbeat kan forbedre dine forretningsoperasjoner, øke salget og kundetilfredsheten. Ved å forstå og utnytte de forskjellige tilgjengelige rabattypene, kan du skreddersy din strategi for å imøtekomme dine forretningsbehov og mål.