Opprett en Rackbeat-avtale

Skal du opprette en avtale i Rackbeat, og er i tvil om hvordan du gjør dette? Følg med her!

Fantastisk at du gjerne vil komme igang med Rackbeat! Det er vi glade for! 🥳

Opprettelsen av en avtale i Rackbeat er ganske enkel. Følg med her så viser vi deg hvordan du gjør det.

1. Klikk på "Bli kunde"

2. Tast inn dine virksomhetsopplysninger

Nu indtaster dine virksomhedsoplysninger

3. Aksepter betingelsene

4. "Meld meg på nyhetsbrev"

Det kan være en god ide å huke av i denne boksen, da det kommer månedlige systemoppdateringer, servicemeddelelser og masse mer i nyhetsbrevet:

5. Klikk så på "Jeg er ikke en robot"

Selv om det er virker som et overflødig felt, er det alltid godt å få det bekrefter:

6. Nå er du klar til å klikke på "Opprett avtale"

7. Kontoen settes opp

Det tar et lite øyeblikk før kontoen din er klar:

Afvent, at kontoen sættes op

8. Valg av abonnementstype

Her velger du hvilken abonnementstype du ønsker å ha knyttet til avtalen din. Det er nemlig forskjellige funksjoner inkludert i basis- og premium-abonnementene.

Du lan lese mer om våre abonnementer her

9. Oppsetting av virksomhetsinformasjon

Nå kan du legge inn virksomhetsinformasjonen din. Alternativt kan disse fylles ut inne i Rackbeat på et senere tidspunkt, men det anbefales at du får det overstått med en gang:

Trin 2 af 7: Opsætning af virksomhedsinformationer

10. Velg lagerprinsipp og standardvaluta

I Rackbeat har du muligheten til å bruke en av to ulike lagerprinsipper: gjennomsnittlig kostpris eller FIFO.

Hvis du oppretter en premiumkonto, vil du få mulighet til å velge mellom FIFO eller Gjennomsnittlig kostpris.

I tillegg skal du også velge standardvalutaen din ved opprettelsen av kontoen.

OBS! Disse kan ikke endres senere.
Trin 3 af 7: Valg af lagerprincip og Standard valuta

11. Oppsetting av integrasjoner

Her får du mulighet til å integrere Rackbeat med de andre systemene i set-upet ditt, f.eks. økonomisystemet ditt.

Hvis du ikke er kalr til å sette Rackbeat opp med de andre systemene dine, kan du også fint gjøre dette på et senere tidspunkt.

Trin 4 af 7: Opsætning af integrationer

12. Oppsetting av lokasjoner

Arbeider du med flere lagerlokasjoner kan du sette dem opp her:

Trin 5 af 7: Opsætning af lokationer

13. Kontoen er opprettet!

Nå har du kommet deg gjennom hele oppsettingen, og du er klar til å ta systemet i bruk:

Trin 6 af 7: Kontoen er oprettet!

Bonus: Slik oppretter du dine produkter, leverandører, kunder m.m.

Det er tre måter du kan legge din egen data inn i systemet. Du kan selv opprette hvert enkelt produkt m.m., du kan importere dataen din, eller integrere avtalen din med andre programmer. Her forklarer vi hva du gjør med varene dine.

Manuell opprettelse av varer

1. Velg fanen "Varer" øverst på siden
  2. Klikk på "Produkter" i menyen
  3. Klikk på "Opprett ny" øverst til høyre
  4. Fyll ut den generelle informasjonen om varen
    NB! Salgsprisen i Rackbeat skla alltid oppgis uten moms
  5. Klikk på "Opprett produkt" for å avslutte

Import av nye produkter

1. Klikk på fanen "Varer" øverst på siden
  2. Klikk på "Produkter" i menyen
  3. Klikk på "Importer" øverst i høyre hjørne
  4. Du har nå muligheten til å enten velge din egen excel-fil eller å laste ned en eksempel-fil ved å klikke på teksten "Eksempel fil"
    Vi anbefaler at du laster ned eksempelfilen, og bruker denne for å sikre deg at du får med den riktige dataen med i importen.

Datasettet ditt skal dog inneholde noen kriterier for at systemet skal lese det korrekt. Les mer her, for å lære hvordan du kan overholde dem.

Det er egentlig samme prinsipper som følger av importen og den manuelle opprettelsen av leverandører og kunder. Men vi har skrevet noen artikler som hjelper deg her:

Slik oppretter du en ny leverandør

Slik importerer du leverandørdata

Slik oppretter du en ny kunde

Slik importerer du nye kunder

Så er vi kommet helt til bunnen av oppsettingen av kontoen din. Nå står det bare igjen å ønske deg god fornøyelse med ditt Rackbeat system!